ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΓΗΣιαμπανόπουλος Γ.

ΚΡΑΣΙ


"οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου"


Η αμπελοκαλλιέργεια και η οινοποιία είναι παραγωγή με παράδοση και βαθιές ρίζες. Επιβίωσε παρά τις δυσχέρειες ανά τους αιώνες, στα μικρά αμπέλια των Ελλήνων αγροτών που φρόντιζαν να τα διατηρούν ακόμα κι όταν οι συνθήκες δεν ευνοούσαν την εκτεταμένη καλλιέργεια και το εμπόριο. Συνήθως οι αμπελοκαλλιεργητές και οινοπαραγωγοί γνώριζαν όλα τα στάδια της εργασίας και διέθεταν τα απαραίτητα μέσα και εργαλεία. Στη σημερινή εποχή η αμπελοκαλλιέργεια και το κρασί γνωρίζουν την καταξίωση που τους αρμόζει, ακόμα κι όταν αναφερόμαστε σε μικρούς οικογενειακούς αμπελώνες, εκεί που αμπελουργοί έχουν αποκλειστικά τη φροντίδα και την ευθύνη του κτήματος και των προϊόντων του, όπως παλιά. Μετά από πολλά χρόνια εμπειριών και γνώσεων παράγουμε εκλεκτά κρασιά ποιότητας από «ευγενείς» οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου, που καλλιεργούνται στην περιοχή της Κοζάνης και του Χρωμίου, όπου το έδαφος και το κλίμα είναι κατάλληλα. Ο συνδυασμός αυτών των παραγόντων αποτελεί το οικοσύστημα της περιοχής (terroir), το οποίο, για να δώσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, συμπληρώνεται αρμονικά από τον ανθρώπινο παράγοντα, τον αμπελουργό, που επεμβαίνει στη ζωή του αμπελιού με καλλιεργητικές τεχνικές και φροντίδες. Με τις απαραίτητες λιπάνσεις και οργώματα, με κλαδέματα, κορφολογήματα και αραιώματα, με προστασία από τις ασθένειες και τα ζιζάνια. Με αγάπη και φροντίδα που μεταδίδονται από γενιά σε γενιά.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ

Ο πιο απλός και ωραίος τρόπος να περιποιηθείτε και να ευχαριστήσετε τους φίλους σας μια βραδιά, χωρίς πολύ κόπο, είναι να τους καλέσετε για τυριά και κρασί. Στολίστε με κέφι και όρεξη μια πιατέλα με ποικιλία τυριών και συνοδεύστε τα με φρούτα. Το τυρί ταιριάζει θαυμάσια με καρπούζι και σταφύλια. Εντωμεταξύ ανοίξτε το μπουκάλι κι αφήστε το κρασί ν' "αναπνεύσει" για λίγα λεπτά. Μετά μπορείτε να το σερβίρετε σε μεγάλα κολονάτα ποτήρια σε σχήμα τουλίπας.
Στην υγειά σας!!!